Charakterystyka
Granat właściwy pochodzi z rejonów Morza Śródziemnego. Jego owoc wypełniony jest pestkami, cennymi ze względu na zawartość wielu biopierwiastków tj. wapń, magnez, fosfor czy potas1. Stanowi także źródło tanin i flawonoidów – przeciwutleniaczy, które przeciwdziałają szkodom wywoływanym przez wolne rodniki. Sok z granatu wspomaga serce i układ krążenia dzięki obniżaniu ciśnienia tętniczego krwi. Badania dowodzą, że regularne picie soku z granatu może przyczyniać się do zmniejszenia poziomu cholesterolu oraz glukozy na czczo i obniżenia insulinoodporności. Owoce granatu mają także wpływ na łagodzenie bólu i stanów zapalnych w organizmie. Świetnie sprawdzają się także w okresie grypowym, gdyż odznaczają się właściwościami przeciwbakteryjnymi. Nasz sok z granatu z witaminą C to połączenie 99,95% soku z owoców granatowca właściwego (Punica granatum) oraz witaminy C, dzięki czemu jeszcze lepiej wspiera Twoją odporność! Ponadto witamina C wspomaga pracę układu nerwowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i prawidłową produkcję kolagenu. Przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Zastosowanie
Preparat polecany jest dla dzieci powyżej 6. roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w witaminę C.
Zalecane spożycie
Dzieci powyżej 6. roku życia i dorośli: 60 ml (4 łyżki stołowe – łyżka stołowa odpowiada 15 ml) dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Składniki
Pasteryzowany sok z granatowca właściwego (Punica granatum) – 99,95%, kwas L-askorbinowy (witamina C).
Uwagi
W cenę produktu wliczone jest opakowanie zabezpieczające szkło.