Charakterystyka
Sok z aceroli z witaminą C jest bezpośrednio wyciskany z owoców aceroli. Acerola (Malpighia emarginata), znana również jako wiśnia z Barbados, posiada pomarańczowo-czerwone owoce charakteryzujące się słodko-kwaśnym smakiem. Zawiera związki polifenolowe oraz karotenoidy, dzięki czemu śmiało można zaliczyć ją do nutraceutyków1. Nutraceutyki to produkty wykazujące właściwości prozdrowotne, wykorzystywane w profilaktyce i leczeniu wielu chorób. Acerola należy do owoców o najwyższej zawartości naturalnej witaminy C – średnio około 1500 mg/100 g świeżej masy2. Dlatego sok z Aceroli poleca się osobom chcącym wesprzeć swoją odporność! Ponadto, witamina C wspomaga pracę układu nerwowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i prawidłową produkcję kolagenu. Przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia!
Właściwości aceroli
- wspiera odporność
- posiada właściwości przeciwzapalne
- wspomaga pracę układu nerwowego
- chroni komórki przed stresem oksydacyjnym
- wspomaga prawidłową produkcję kolagenu
- zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia
- polecana w profilaktyce przeciwmiażdżycowej i przeciwnowotworowej
- rekomendowana dla osób na diecie
Zastosowanie
Preparat polecany jest dla dzieci powyżej 6. roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w witaminę C.
Zalecane spożycie
Dzieci powyżej 6. roku życia i dorośli: 60 ml (4 łyżki stołowe – łyżka stołowa odpowiada 15 ml) dziennie.
Uwagi
W cenę produktu wliczone jest opakowanie zabezpieczające szkło.