Charakterystyka
Aronia (Aronia melanocarpa) jest krzewem należącym do rodziny różowatych. Jej owoce stanowią bogate źródło polifenoli, wykazujących szereg korzystnych dla organizmu człowieka właściwości, m.in. antyoksydacja, uszczelnianie naczyń krwionośnych, ochrona mięśnia sercowego czy działanie przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne. Wielokierunkowe działanie owoców aronii czarnoowocowej, potwierdzone badaniami naukowymi, sprawiło, że produkty z nich sporządzane są z powodzeniem stosowane w celach prozdrowotnych oraz pomocniczo w leczeniu wielu chorób cywilizacyjnych.
Właściwości aronii
- wykazuje aktywność przeciwnowotworową
- zmniejsza ryzyko powstawania chorób układu sercowo-naczyniowego
- zapobiega cukrzycy
Zastosowanie
Preparat polecany jest dla dzieci powyżej 6. roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w witaminę C.
Zalecane spożycie
Dzieci powyżej 6. roku życia i dorośli: 60 ml (4 łyżki stołowe – łyżka stołowa odpowiada 15 ml) dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Uwagi
W cenę produktu wliczone jest opakowanie zabezpieczające szkło.