CharakterystykaNaturell Lactifer o suplement diety z czystym składem, zawierający laktoferynę wzbogacony o liposomalną witaminę C oraz inulinę do stosowania w celu zwiększenia przyswajania żelaza oraz wspomagania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.Składniki- Laktoferyna - w produkcie zastosowano surowiec, w którym laktoferyna bydlęca stanowi 95% białka. Laktoferyna jest produkowana metodą liofilizacji, wysycona jonami żelaza. Laktoferyna bydlęca wyróżnia się wysokim stopniem podobieństwa do laktoferyny ludzkiej.- Liposomalna witamina C zamknięta w liposomach, dzięki czemu nie podrażnia żołądka oraz charakteryzuje się lepszą biodostępnością i stabilnością niż tradycyjna witamina C. Unikatowa, liposomalna forma witaminy C umożliwia transport celowany, który zapewnia łatwą penetrację witaminy C do komórek.- Inulina to naturalny prebiotyk. Stanowi materiał odżywczy dla bakterii probiotycznych naturalnie występujących w jelicie.Laktoferyna- laktoferyna to białko, które jest naturalnie wytwarzane przez organizm przez komórki nabłonkowe o funkcji wydzielniczej oraz neutrofile (komórki układu odpornościowego).- laktoferyna występuję w największym stężeniu w siarze, która jest pierwszym mlekiem produkowanym przez matkę po porodzie (7 mg/ml) oraz ludzkim mleku (3 mg/ml). Można je również spotkać w wydzielinach ustrojowych, takich jak: ślina, łzy, pot, płyn rdzeniowo-mózgowy, oraz w wydzielinach dróg oddechowych.- laktoferyna to białko z rodziny transferryn, które ma silną i odwracalną zdolność wiązania jonów żelaza.Witamina C- zwiększa przyswajanie żelaza,- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,- pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,- przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,- pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.StosowanieDzieci - 1 saszetka na dobę.Dorośli - 2-4 saszetki na dobę.Sposób użycia - zawartość saszetki należy rozpuścić w niewielkiej ilości płynu (wody lub mleka, jogurtu, kefiru, innego płynu) o temperaturze poniżej 37°C. Dobrze wymieszać. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Laktoferyna ulega denaturacji dlatego nie należy dodawać jej do gorącego płynu.Rekomendowany okres suplementacji 3 miesiące.