Veggie Protein Bar stanowi zatem świetną i zarazem zdrową przekąskę, która warto mieć przy sobie, kiedy dopadnie nas głód lub, gdy nie mamy czasu na przygotowanie i zjedzenie pełnowartościowego posiłku. Co istotne, białkowy baton charakteryzuje się niską zawartością cukru, ograniczono w nim również ilość polioli i tłuszczów nasyconych, co sprawia, że z powodzeniem mogą go spożywać osoby cierpiące na cukrzycę. To świetna alternatywa dla niezdrowych słodyczy, których podjadania wiele osób nie może się oprzeć. Zaletą jest także brak glutenu i laktozy, co jest niezwykle istotne w przypadku osób z alergią pokarmową.
Składniki
32,1% protein blend (izolat białek grochu, koncentrat białek ryżu białego), fruktooligosacharydy, izomaltoooligosacharydy*, 13,4% polewa o smaku czekoladowym (substancja słodzaca – maltitole; tłuszcze roślinne (palmowy, z nasion palmowych, shea), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 13%), emulgator – lecytyny (słonecznikowe)), olej rzepakowy, emulgator – lecytyny (sojowe); 3,4% kakaowe ciasteczka (mąka ryzowa, substancja słodząca – maltitole; skrobia kukurydziana, tłuszcz palmowy, kakao, mąka kukurydziana, inulina, olej słonecznikowy, substancja spulchniająca – weglany sodu; substancja zagęszczająca – guma ksantynowa; sól, emulgator – lecytyny (słonecznikowe); aromat), substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; aromat, substancja zagęszczająca – sól sodowa karboksymetylocelulozy; przeciwutleniacz – mieszanina tokoferoli; substancja słodząca – glikozydy stewiolowe. *Izomaltoooligosacharydy to źródło glukozy.
Warunki przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych i źródeł ciepła. Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.