Olimp System Protein 80® to suplement diety marki Olimp Sport Nutrition, stanowiący kompozycję wysokiej jakości koncentratu białek serwatkowych (WPC), izolatu białek serwatkowych (WPI) i ultrafiltrowanych albumin jaja. Produkt uzupełniono dodatkowo o L-karnitynę i witaminy.
Składniki
97% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty; regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; 0,04% L-winian L-karnityny, 0,03% witaminy (kwas L-askorbinowy – wit. C, octan DL-?-tokoferylu – wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, D-biotyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, cholekalcyferol – wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy – folian, monoazotan tiaminy – wit. B1, ryboflawina – wit. B2, cyjanokobalamina – wit. B12), emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
Zalecana dzienna porcja
1-3 porcji dziennie – szczególnie przed snem i po przebudzeniu, a także pomiędzy posiłkami i po treningu. 1 porcję (35 g = 1 miarka) rozpuścić w 100 ml1 wody.