Charakterystyka
Sok z imbiru z kurkumą i cytryną z witaminą C jest bezpośrednio wyciskany z kłączy imbiru i kurkumy. Imbir to roślina uprawiana w wilgotnym i ciepłym klimacie. Zawiera wiele cennych makroelementów tj. magnez, fosfor czy potas. Korzeń imbiru odznacza się właściwościami przeciwzapalnymi, dlatego stosuje się go zwłaszcza w okresach przeziębieniowych. Rekomenduje się imbir także osobom zmagającym się z migrenami ze względu na jego właściwości przeciwbólowe. Co ważne, badania pokazały, że imbir ma zdolność do neutralizowania wolnych rodników. Kurkuma to przyprawa ceniona nie tylko za jej orientalny smak, ale także niezwykłe właściwości. Była stosowana już w medycynie ajurwedyjskiej. Bioaktywny składnik kurkumy – kurkumina – wykazuje bowiem działanie antybakteryjnie, przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne, przeciwwirusowe, a nawet przeciwnowotworowe.
Składniki
Pasteryzowany sok z kłączy imbiru lekarskiego (Zingiber officinale), pasteryzowany sok z kłączy kurkumy (Curcuma longa), pasteryzowany sok z owoców cytryny zwyczajnej (Citrus limon), kwas L-askorbinowy (witamina C).
Uwagi
W cenę produktu wliczone jest opakowanie zabezpieczające szkło.