Resource Diabet Plus o smaku waniliowym to kompletna pod względem odżywczym, wysokobiałkowa i wysokoenergetyczna dieta w płynie, z dodatkiem błonnika. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w przypadku niedożywienia lub ryzyka niedożywienia u pacjentów z zaburzeniami metabolizmu glukozy, np.:W chorobach neurologicznychU osób w podeszłym wiekuW okresie rekonwalescencjiWarto stosować Resource Diabet Plus, ponieważ:Zwiększa ilość pełnowartościowego białka w diecie (1 opakowanie to 18 g białka)Posiada niski indeks glikemicznyZapobiega monotonii posiłków (różne smaki)Zawiera 5 g rozpuszczalnego błonnika pokarmowego (w 200 ml)Dostępne smaki:Smak truskawkowySmak waniliowyProdukt należy stosować pod kontrolą lekarza. Może być stosowany jako wsparcie żywieniowe lub jako jedyne źródło pożywienia.Zalecana do spożycia dzienna porcjaJako uzupełnienie diety: 1-3 butelki na dobę lub jako jedyne źródło pożywienia: zgodnie z zaleceniem lekarza.Sposób użyciaNajlepiej podawać schłodzony. Zamknięte opakowania przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcję produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin.Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.SkładWoda, skrobia, białka mleka, olej rzepakowy, błonnik (częściowo hydrolizowana guma guar, guma akacjowa, fruktooligosacharydy, inulina), izomaltuloza*, emulgator (E471), skłądniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian magnezu, siarczan żelaza (II) , siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, selenian (VI) sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu), regulator kwasowości (E524), witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, B1, A, B2, D, K, kwas foliowy, B12, biotyna), aromat, substancja słodząca (E950), barwnik (betakaroten).*Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.