Ksylitol
Cukier naturalnego pochodzenia, pozyskiwany z drewna brzozy. Posiada niski indeks glikemiczny (IG: 8).
UWAGA! Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Składniki
Ksylitol Fiński pozyskiwany z Brzozy.
Stosowanie
Stosować jak tradycyjny cukier według własnego uznania. Można dodawać do koktajli, deserów lub napoi. Nie należy podawać dzieciom poniżej 3 roku życia.
Wartości odżywcze
w 100g: Tłuszcze 0g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g;Węglowodany 100g; w tym cukry 0,2g; Białko 0g; Błonnik 0g; Sól 0g.Wartości energetyczne 1000 kJ / 240 kcal.
Informacja o alergenach
W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy.
Przechowywanie
Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia
Finlandia