Erytrytol
Stosowany jest jako zamiennik białego cukru w codziennej diecie. Idealnie nadaje się do słodzenia napoi, wypieków, wyrobów cukierniczych oraz deserów. Pozyskiwany podczas fermentacji owoców.
Zastosowanie
W taki sam sposób jak tradycyjny cukier. Nie należy podawać dzieciom poniżej 3 roku życia.
Składniki
Erytrytol
Wartości odżywcze
w 100g: Tłuszcze 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, Węglowodany 100g, w tym cukry 0g, Białko 0g, Błonnik 0g, Sól 0g, Wartości energetyczne 0 kJ/0 kcal.
Informacja o alergenach
W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy.
Przechowywanie
Produkt należy przechowywać w suchym, ciemnym i niedostępnym dla dzieci miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia
Chiny