Charakterytsyka
Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym to produkt uzyskany ze zmieszania tartej, środkowej części specjalnie wypiekanego pieczywa pszennego z mielonymi ziarnami złocistego lnu. Produkt zawiera tylko 1% skórki pieczywa, dzięki czemu panierka ma jasny kolor, a zmielony len nadaje jej unikalny zapach i smak. Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym doskonale sprawdza się jako posypka do gotowanych warzyw, dodatek do mięsa mielonego, panierka do mięsa smażonego i ryb oraz przysmaków dietetycznych. Można nią również obsypać formę do pieczenia ciasta. Bułka tarta ze złocistym lnem mielonym idealnie przywiera do wybranych potraw, porównywalnie do efektów użycia mąki, a gotowane dania zyskują przyjemną chrupkość. Bułka tarta z ze złocistym lnem mielonym sprawi, że przygotowane z nią potrawy nabiorą nowego, wyjątkowego smaku.
Składniki
Bułka tarta pszenna 50% (wypiek ze zboża zawierającego gluten), mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania – 50%.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna (energia)1470 kJ/350 kcal, Tłuszcz 5,9 g, kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g, Węglowodany 40,5 g, cukry 2,8 g, Błonnik 21,0 g, Białko 23,1 g, Sól 0,8 g
Przechowywanie przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i przewiewnym miejscu.