Charakterystyka
Aromatyczny, wyjątkowo smaczny, pełen wysokiej klasy wartości odżywczych i o niezwykłym, intensywnym ciemnozielonym zabarwieniu – taki jest olej z pestek dyni, tłoczony na zimno, zawsze świeży i zamknięty w butelkach chroniących przed utratą cennych kwasów, witamin i minerałów. Dodasz go niemal do wszystkiego, podnosząc walory smakowe posiłków – od słodkich dań po wytrawne mięsne sosy, wykorzystasz w formie odżywczych maści i balsamów i użyjesz jako suplementu diety, a nawet lekarstwa na wiele popularnych dolegliwości. Olej z pestek dyni jest zdecydowanie tym rodzajem ciekłego tłuszczu, który zawsze warto mieć w swojej spiżarni i domowej apteczce. Olej z pestek dyni powinien być stosowany na zimno. Nie należy podgrzewać ani smażyć na nim potraw.
Składniki
Olej z pestek dyni tłoczony na zimno.
Uwagi
W cenę produktu wliczone jest opakowanie zabezpieczające szkło.