Charakterystyka
Olej krokoszowy to pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno nasion krokosza barwierskiego złocisty płyn o delikatnym, orzechowym smaku. Prawdziwe bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, minerałów, witamin i związków czynnych o niezwykle korzystnym działaniu na organizm człowieka. Znany i ceniony już w starożytności, ponownie odkryty przez miłośników naturalnej diety i medycyny oraz ekologicznej kuchni, dziś wraca na nasze stoły. Na tle większości tłuszczów olej z krokosza wprost błyszczy jako olej najhojniej obdarowany przez naturę ilością kwasu linolowego oraz witaminy E. Wzmacnia układ sercowo-naczyniowy, poprawia urodę i zaskakująco dobrze sprawdza się w walce z nadwagą.
Składniki
Olej z nasion krokosza barwierskiego tłoczony na zimno.
Uwagi
W cenę produktu wliczone jest opakowanie zabezpieczające szkło.