Słodzik Sussina Gold w proszku jest doskonałą alternatywą dla diabetyków, osób odchudzających się i ograniczających spożycie cukru.
Receptura jest tak dobrana, aby można go było poddawać obróbce w wysokich temperaturach, a zarazem wypieki i potrawy przygotowane przy użyciu słodzika w proszku nie różniły się smakiem od tych z dodatkiem cukru.
Słodzik jest znacznie słodszy od cukru, jednak ma bardzo niską wartość energetyczną. Nie przyczynia się do powstawania:
- otyłości,
- próchnicy zębów,
- chorób ze strony układu krążenia.
Wskazania
Jest przeznaczony dla osób, które z różnych względów nie mogą lub nie powinny (chorzy na cukrzycę) bądź nie chcą używać cukru.
Zalecana do spożycia dzienna porcja
Do pieczenia, gotowania i posypywania:
- 1/2 łyżeczki (do herbaty) słodziku odpowiada 1 łyżeczce (do herbaty) cukru.
- 1/2 szklanki słodziku odpowiada 1 szklance cukru.
Skład
maltodekstryna, cyklaminian sodu (E 952), sacharynian sodu (E 954).
Uwagi do stosowania
Do pieczenia, gotowania, posypywania.
Producent / Podmiot odpowiedzialny: FA.LANGSTEINER
Sposób przechowywania
15°C - 25°C