SkładnikiWodny wyciąg z porostu islandzkiego, nanokoloid srebra, kwas cytrynowy, cukier, syrop glukozowy, aromat czarna porzeczka, mentol, koszenina, woda.DziałanieWyciąg z porostu islandzkiego działa powlekająco, tworząc na błonie śluzowej dróg oddechowych, ochronną warstwę. Ponadto łagodzi stany zapalne. Nanokoloid srebra znany jest ze swoich silnych właściwości bakteriobójczych i grzybobójczych. Mentol natomiast koi i łagodzi podrażnienia gardła, jednocześnie przynosząc ulgę w bólu. Preparat wspiera proces leczenia stanów zapalnych gardła. Ma postać pastylek do ssania o smaku czarnej porzeczki.WskazaniaPodczas ssania pastylek Argentussin gardło o smaku czarnej porzeczki, uwalniane są substancje czynne, które powlekają błonę śluzową gardła i jamy ustnej ochronnym filmem. Dzięki zawartości mentolu, Argentussin gardło łagodzi objawy zapalenia takie jak ból i pieczenie.Sposób użycia1 pastylka, do ssania, w zależności od potrzeb kilka razy dziennie.