Glinka biała jest w 100% produktem naturalnym, a jaj zaskakujące i bardzo kompleksowe właściwości ze szczególnej struktury oraz obecności licznych mikroelementów i soli mineralnych. Z dużym powodzeniem jest stosowana w kosmetyce do pielęgnacji twarzy o cerze normalnej, suchej i wrażliwej.Zalecana dzienna porcja do spożycia10 g glinki wymieszać z wodą (z ujęć głębinowych, ewentualnie przegotowaną) w ilości (ok. 2 łyżeczki - 10 ml) umożliwiającej otrzymanie gładkiej masy o konsystencji budyniu. Całą maseczkę grubą warstwę, nałożyć na twarz. Stosować 1 razy w tygodniu lub rzadziej. Po 20 min. zmyć ciepłą wodą i zastosować krem VISAGNE BIO Argiletz. Przy cerze wrażliwej skrócić czas na 15 min.DziałanieZe względu na dużą zawartość aluminium (36,1%) ma doskonałe właściwości ściągające i zabliźniające. Łagodnie ściąga pory, rewitalizuje, odświeża, odżywia i wygładza cerę.