Jest hipoalergicznym, delikatnym i bezzapachowym żelem, który intensywnie nawilża i regeneruje zewnętrzne okolice intymne kobiety. Dzięki prebiotykowi BIOLIN dba o prawidłowe, fizjologiczne pH, zapewniającw ten sposób naturalną ochronę przed rozwojem niekorzystnej flory bakteryjnej.DziałanieKwas hialuronowy wiążąc się z wilgotną wydzieliną błon śluzowych okolic intymnych, silnie nawilża, łagodzi i koi uszkodzone tkanki, utrzymując ich prawidłowe funkcje. Kwas mlekowy odpowiada za utrzymanie prawidłowego, kwaśnego odczynu okolic intymnych (pH 3,8-4,2). Zapewnia równowagę mikrobiologiczną i zapobiega rozprzestrzenianiu się bakterii chorobotwórczych i grzybów, które nie są w stanie przetrwać i namnażać się w kwaśnym środowisku. Prebiotyk BIOLIN to mieszanka glucooligosacharydu i inuliny. Jest silnym prebiotykiem (substancja wspomagająca rozwój prawidłowej flory bakteryjnej, nie zawierająca żadnych mikroorganizów), który sprzyja rozwojowi wszystkich dobroczynnych bakterii, hamując jednocześnie rozwój bakterii patogennych. Utrzymuje niezbędną barierę ochronną wokół okolic intymnych kobiet. Dobroczynne bakterie kwaszące z rodzaju Lactobacillus szczególnie dobrze przyswajają BIOLIN, natomiast patogenne bakterie Candida albicans nie są pobudzane do wzrostu. Hydrolizat proteinowy z owsa zwyczajnego tworzy na powierzchni błony śluzowej filtr ochronny, zabezpieczający przed niekorzystnym oddziaływaniem czynników zewnętrznych. Owies ma także właściwości łagodzące stany zapalne.DawkowaniePrzed zastosowaniem żelu NeoVaginal, należy dokładnie umyć i osuszyć okolice intymne, a następnie nałożyć cienką warstwę żelu, od przodu w kierunku odbytu.Dla wygody zaleca się aplikację wieczorem przed snem. W razie potrzeby żel można stosować kilka razy dziennie. Żel nie brudzi bielizny i jest bezwonny. Dla uzyskania jak najlepszego efektu, żel należy stosować przez minimum kilka dni oraz w każdej sytuacji wymagającej ochrony przed infekcjami.SkładSubstancje aktywne: kwas hialuronowy, kwas mlekowy, prebiotyk BIOLIN, hydrolizat proteinowy z owsa zwyczajnego.